‘Joost de Lange Band’


Joost de Lange band 1

Als zanger/gitarist heeft Joost de Lange zijn eigen band opgericht. Ook voor die tijd was hij al geen onbekende in de Rock en Blues scene. Hij speelde eerder in verschillende bands, waaronder de Zeeuwse rockband Yes You Did, waarmee hij 5 albums uitbracht en de Zeeuwse popprijs won.

Na enkele bandwisselingen is in 2014 Ramses Donvil op de drums er bij gekomen. Joost en Ramses kenden elkaar al langer van de Jazz Studio in Antwerpen en ook van rock/blues-projecten uit de Vlaamse scene. In 2015 maakte Mitchell Goor met zijn strakke, groovy baslicks de huidige lineup compleet.

Dit Power Trio is een graag geziene gast op veel podia zowel nationaal als internationaal. Ze weten iedere gitaarliefhebber steeds weer te raken. Met veel optredens achter de rug in zowel clubs als op festivals heeft de band genoeg ervaring om een stevige show neer te zetten. Tijdens hun live-shows wordt een indrukwekkende mix gespeeld van vooral veel eigen werk en ook nummers van Jimi Hendrix, Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan. Weet u meteen in welke hoek u deze mannen muzikaal zoeken kunt.

 

In maart 2019 vond de release plaats van het studioalbum 'Lonesome Wolf', met daarop met 11 eigen songs. Kenmerkend is de energieke sound met de nodige power en invloeden van blues, rock, grunge, pop en funk en de steeds weer meeslepende gitaarsolo’s. De vele recensies spraken zonder uitzondering vol lof over het album.

De live-CD 'Live in Antwerp' verscheen in maart 2017. Deze live-registratie van een optreden vond plaats in Antwerpen en bevat zowel nieuw werk als bestaande nummers en ook enkele covers. De CD was een gevolg van de vele verzoeken van fans en leverde prima recensies op.

In september 2014 werd de 4e CD 'Magic Crow' uitgebracht. Deze CD kreeg zeer lovende recensies in oa. Blues Magazine en Roots Time; ook was er de nodige airplay. Met het nummer The Night Train werd een tweede videoclip opgenomen.

De derde CD 'Crazy Times' is opgenomen in 2013. Hierna volgde ook de eerste videoclip met het nummer My Way. De CD kreeg een mooie recensie in het Engelse magazine Blues Matters en ook Bluesmagazine en Rootstime schreven er enthousiast over.

De CD 'Change It' kwam uit in 2011. Met deze CD maakte Joost zijn eerste stap als zanger/gitarist. Hiervoor speelde hij vooral instrumentaal of werkte samen met zangers. Met Change It gingen de eerste optredens onder de naam Joost de Lange Rock/Blues Experience van start. 

De CD 'Outlaw' is opgenomen in 2010. Op deze CD staan alleen instrumentale nummers, vrijwel allemaal geschreven door Joost voor zijn eindwerk aan de Jazz Studio Antwerpen. Op Outlaw zijn veel verschillende invloeden en stijlen hoorbaar van gitaristen als Eric Johnson, Steve Vai, Paul Gilbert etc. Verder staan er enkele covers op van Joe Satriani en Freddy King. Het leverde in de Muziekkrant OOR een leuke recensie op.

Joost

Joost de Lange (1983, Middelburg) begon rond zijn 11e jaar met gitaar spelen. Tot zijn 18e werd hij vooral beïnvloed door Blues en Blues/Rock-muziek van onder andere John Lee Hooker, Buddy Guy, Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Dire Straits, Led Zeppelin, The Rolling Stones. Later putte hij zijn inspiratie uit hardrock-bands als Metallica, Iron Maiden, Ozzy Osbourne, Dream Theater, Joe Satriani etc.

Vanaf zijn 16e is hij actief in allerlei bands. Joost voltooide een opleiding voor gitaarbouw en studeerde daarna af aan de Jazz Studio in Antwerpen. Door de jaren heen heeft hij brede ervaring opgedaan in verschillende bands met genres als Jazz, Blues, Rock en Metal. Tegenwoordig verzorgt hij met de Joost de Lange Band veel optredens op zowel grote als kleine podia in binnen en buitenland 

 Joost speelt op:

- Fender Stratocaster(USA)

- Squier Stratocaster(Japan)

- Koch Multitone 50 watt amp. with Jensen speakers

- Marshall jcm 800 head 

- Vintage 4x12 cabinet with 2x vintage 30 and 2x greenback Celestion speakers

- 4140 Marshall Club Country 

- Tube Screamer TS 9

- T-Rex Reptile 2 Delay 

- OCD Fulltone 

- Fet Driver MXR

- Jimi Hendrix Wah Wah

- Super Chorus

Mitchellwoodgrain 8

Mitchell Goor (1987, Borsbeek) begon met het bespelen van de basgitaar toen hij 15 jaar oud was. Al snel hierna ging hij ook aan de slag met de gitaar en de piano en met elektronische muziek; hij besteedde veel tijd aan de muziek.

Aan het SAE Institute in Brussel, waar hij audio-engineering studeerde, kwam Mitchell in aanraking met de blues en leerde hij de muziek van Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan en Led Zeppelin kennen. Voor zijn baslijnen zijn vooral de oude Motown- en Funk/Soulplaten een belangrijke bron van inspiratie.

Mitchell speelt op:

-Markbass Little Mark Tube
-Markbass Standard 4x10 cabinet
-Fender Jazz Bass
-TC Electronic PolyTune

Ramses

Ramses Donvil (1985, Brasschaat) begon op elf-jarige leeftijd met drummen en groeide op met muziek van oa Nirvana, Rage Against The Machine, Radiohead; hij speelde al snel in een band. Ramses volgde een vooropleiding jazzdrums op de Antwerpse Jazzstudio en stroomde vervolgens door naar het Conservatorium van Antwerpen, waar hij is afgestudeerd. Daarnaast volgde hij tussen de bedrijven door ook gitaarles en pianoles bij diverse docenten.

Ramses speelt op:

- Gretsch-drumkit
- Slingerland snaredrum
- HHX Ride
- Evolution Crashes
- Handmade Ista