‘Joost de Lange Band’


Joost de Lange band 1

De Joost de Lange Band is een power trio uit Antwerpen met Ramses Donvil op de drums, Mitchell Goor op de basgitaar en Joost de Lange Zang/gitaar. Ze spelen een sublieme combinatie van Rock, Blues en Grunge met strakke drums, denderende basgitaar, snerpende gitaarsolo’s en catchy refreinen met een tijdloze sound.

Dit Power Trio gaat als een stoomtrein en toert al jaren in het binnen en buitenland. Ze laten dan ook iedere keer weer alle clubs, zalen en festivals stomend achter en weten de gitaarliefhebbers steeds weer te raken. Tijdens hun live-shows spelen ze eigen werk en strakke uitvoeringen van enkele nummers van hun helden, zoals Rory Gallagher of Jimi Hendrix. Hiermee weten ze de zaal onweerstaanbaar in hogere sferen te krijgen en is meteen duidelijk waar deze mannen muzikaal geplaatst kunnen worden.

 

 

 

Discografie

 In maart 2019 vond de release plaats van het studioalbum Lonesome Wolf, met daarop met 11 eigen songs. Kenmerkend is de energieke sound met de nodige power en invloeden van blues, rock, grunge, pop en funk en de steeds weer meeslepende gitaarsolo’s. De vele recensies spraken zonder uitzondering vol lof over het album.

Het live-album Live in Antwerp verscheen in maart 2017. Deze live-registratie van een optreden vond plaats in Antwerpen en bevat zowel nieuw werk als bestaande nummers en ook enkele covers. Het album was een gevolg van de vele verzoeken van fans en leverde prima recensies op.

In september 2014 werd het album Magic Crow uitgebracht. Dit album kreeg zeer lovende recensies in oa. Blues Magazine en Rootstime; ook was er de nodige airplay. In geheel passende stijl werd met het nummer The Night Train een tweede videoclip opgenomen.

Het derde album Crazy Times is opgenomen in 2013. Hierna volgde ook de eerste videoclip met het nummer My Way. Het album kreeg een prima recensie in het Engelse magazine Blues Matters en ook Bluesmagazine en Rootstime schreven er enthousiast over.

Het album Change It kwam uit in 2011. Met dit album begon Joost zijn eigen band. Voor hem was het ook de start als zanger/gitarist. Tot dan speelde hij vooral instrumentaal en werd samengewerkt met andere zangers.

In 2010 werd het eerste album Outlaw opgenomen. Op dit album staan instrumentale nummers, vrijwel allemaal geschreven door Joost voor zijn eindwerk aan de Jazz Studio Antwerpen. Op Outlaw zijn veel verschillende invloeden en stijlen hoorbaar van gitaristen als Eric Johnson, Steve Vai, Paul Gilbert etc. Het leverde in de Muziekkrant OOR een mooie recensie op.

Joost

Joost de Lange (1983, Middelburg) begon rond zijn 11e jaar met gitaar spelen. Tot zijn 18e werd hij vooral beïnvloed door Blues en Blues/Rock-muziek van onder andere John Lee Hooker, Buddy Guy, Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Dire Straits, Led Zeppelin, The Rolling Stones. Later putte hij zijn inspiratie uit hardrock-bands als Metallica, Iron Maiden, Ozzy Osbourne, Dream Theater, Joe Satriani etc.

Vanaf zijn 16e is hij actief in allerlei bands. Joost voltooide een opleiding voor gitaarbouw en studeerde daarna af aan de Jazz Studio in Antwerpen. Door de jaren heen heeft hij brede ervaring opgedaan in verschillende bands met genres als Jazz, Blues, Rock en Metal. Tegenwoordig verzorgt hij met de Joost de Lange Band veel optredens op zowel grote als kleine podia in binnen en buitenland 

 Joost speelt op:

- Fender Stratocaster(USA)

- Squier Stratocaster(Japan)

- Koch Multitone 50 watt amp. with Jensen speakers

- Marshall jcm 800 head 

- Vintage 4x12 cabinet with 2x vintage 30 and 2x greenback Celestion speakers

- 4140 Marshall Club Country 

- Tube Screamer TS 9

- T-Rex Reptile 2 Delay 

- OCD Fulltone 

- Fet Driver MXR

- Jimi Hendrix Wah Wah

- Super Chorus

Mitchellwoodgrain 8

Mitchell Goor (1987, Borsbeek) begon met het bespelen van de basgitaar toen hij 15 jaar oud was. Al snel hierna ging hij ook aan de slag met de gitaar en de piano en met elektronische muziek; hij besteedde veel tijd aan de muziek.

Aan het SAE Institute in Brussel, waar hij audio-engineering studeerde, kwam Mitchell in aanraking met de blues en leerde hij de muziek van Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan en Led Zeppelin kennen. Voor zijn baslijnen zijn vooral de oude Motown- en Funk/Soulplaten een belangrijke bron van inspiratie.

Mitchell speelt op:

-Markbass Little Mark Tube
-Markbass Standard 4x10 cabinet
-Fender Jazz Bass
-TC Electronic PolyTune

Ramses

Ramses Donvil (1985, Brasschaat) begon op elf-jarige leeftijd met drummen en groeide op met muziek van oa Nirvana, Rage Against The Machine, Radiohead; hij speelde al snel in een band. Ramses volgde een vooropleiding jazzdrums op de Antwerpse Jazzstudio en stroomde vervolgens door naar het Conservatorium van Antwerpen, waar hij is afgestudeerd. Daarnaast volgde hij tussen de bedrijven door ook gitaarles en pianoles bij diverse docenten.

Ramses speelt op:

- Gretsch-drumkit
- Slingerland snaredrum
- HHX Ride
- Evolution Crashes
- Handmade Ista